Bo På Lantgård & Fiske

Furustadsgården ligger i "trakten där berg och skog och sjö stämt möte" och där "det går ett stilla sus genom dalen den natten då äppleträden slår ut i full blom".

Mitt i den trakten ligger Ivösjön, Skånes största sjö. Fisket i Ivösjön är inte alltid så lätt. Trots att det är en klassisk fiskesjö är Ivösjön på många sätt outforskad och det är en utmaning att jaga de stora gäddorna på 20 kilo. Kanske finns det någon sanning i talet om sjöodjur och malfiskar på 200 kilo...

Mitt i sjön ligger Ivön. Ivöns topp sträcker sig mot himlen 130 meter över sjöns yta. Under ytan är det 50 meter till sjöns djuphålor. Den vackra omgivningen kan man uppleva genom att åka Humleslingan runt sjön. Vissa partier liiknar ett alplandskap med äppelodlingar på de branta sluttningarna. Även på Furustadsgården finns fruktodlingar med också får, Highland Cattle kor, katter och en hund. Byn heter Villands Vånga med kallas ofta bara Vånga.

fiske

FISKARTER

Gädda, abborre och gös är karaktärsfiskar men Ivösjön är mycket artrik med öring, kanadaröding, gullspångslax och regnbåge, dessutom en rad andra arter som karp, ål, mört, gers, ruda, sutare, lake, id, braxen, björkna, benlöja, siklöja, flodnejonöga och den sällsynta nissöga.
Varje höst anordnas "gäddträffen" i Ivösjön och då fångas alltid riktigt stora gäddor. Det fångas även grov abborre i sjön.

adobe Här kan du ladda ner en broschyr med ytterliggare beskrivning: Bo På Lantgård & Fiske .pdf

Tänk på att du måste ha adobe reader för att kunna läsa pdf filer. Programmet är gratis och kan hämtas här: Hämta Adobe Reader

 

FISKEGUIDER

Fiskeguide finns tillgänglig efter överenskommelse. Trollingbåt med fiskeguide kan beställas både för Ivösjön och för kustfiske i Hanöbukten.

fiske-002

FISKEREDSKAP OCH BÅTAR

Motorbåt för fyra personer finns att hyra. I utrustningen ingår djupkarta över Ivösjön, ankare, flytvästar, fiskekort. Furustadsgården har båtplatsen ca 200 m från gården. Kräftburar, metspö och spinnspö finns att hyra.

fiske-001

FISKEMETODER

Trollingfiske: gädda, gös
Spinnfiske: gädda, gös, abborre
Mete: gädda, abborre, mört, braxen, sutare, benlöja
Pimpel: gädda, abborre
Gästerna på Furustadsgården kan efter överenskommelse även få uppleva bl.a. nätfiske och kräftfiske.